MERSİN DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ TARSUS’TA TOPLANTI YAPTI

0

 

Mersin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, Tarsus ‘ta  birlik üyeleriyle bir araya gelerek karşılıklı istişarede bulundu.

Mersin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, Tarsus ilçesindeki üyeleriyle bir araya gelerek bugüne kadar yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlattı  üyeler  memnuniyet ve  desteklerini alkış  tufanı ile verdiler.

Belediye Nikah salonunda yapılan toplantıya Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Birlik Başkanı Mehmet Akdoğan ve salonu dolduran  birlik üyesi üreticiler  katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan yaptığı konuşmada, devlet olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirterek, “Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği gerçekten zor ve meşakkatli bir iş. Ama siz her şeye rağmen işinizi en iyi şekilde yapabilmenin gayreti içindesiniz. Bizlerde sizlere tüm gücümüzle destek vermekteyiz. Allah emeğinizi zayi etmesin’’ dedi.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı konuşmasında, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin önemine değinerek, Mersin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin çok güzel ve başarılı hizmet projelerine imza atması nedeniyle Başkan Akdoğan ve yönetimini kutladı.

Birlik Başkanı Mehmet Akdoğan ise konuşmasında toplantıya gösterilen yoğun ilgiden dolayı mutlu olduğunu belirterek, 7 binin üzerinde üyeleri bulunduğunu ve birlik olarak yaptıkları projeler ve Bakanlıklar düzeyinde yaptıkları girişimlerle hiçbir üyelerini mağdur ettirmediklerini söyledi.

Mersin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, ülkemizde kırmızı et ve kurbanlık ihtiyacının karşılanmasında stratejik bir öneme sahip olan küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin ayakta kalabilmesi ve sürdürülebilir olabilmesinin küçükbaş hayvancılığın bir taraftan devlet tarafından desteklenmesine diğer taraftan da  mevcut koyun ve keçi ırklarının ıslah edilmesine bağlı olduğunu dile getirdi ve bu amaç doğrultusunda Güney Karaman 1, 2 ve 3.’ncü projelerini hayata geçirmekte olduklarını söyledi.

Başkan Akdoğan devletin küçükbaş hayvan üreticisine önemli katkı sağladığını belirterek, ”TMO aracılığıyla temin edilen yemlerin dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Mersin'de 18 bin ton yem dağıttık. Biz tüm gücümüzle birliğimizin büyük başarılara imza atmasını istiyoruz. Bu birliğin bir tek kuruşunun dahi kimseye yedirmeyiz. Biz bu işi aşkla yapıyoruz. Küçükbaş üreticiliği çok zor ve zahmetli.  Ama biz halkımızın ve üyelerimizin yaşam kalitesinin yükseltilmesi konusunda üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.

 İlimizde 5 bin 600 yetiştiricimize çobanlık eğitimi ve sertifikası verdik. Çoban desteği konusunda Türkiye’de ilk sıradayız. Her yıl bin 200 yetiştiricimize istihdam desteği sağlıyoruz. 3 bin 800 kişiye güneş paneli dağıttık. Bununla birlikte 700 koyun kırpma makinesi, 20 adet su tankeri ve 20 römorkunu  üyelerimize verdik.

Önümüzdeki günlerde 250 adet römork ve su tankeri vereceğiz. Bunun 50’sini Tarsus’ta ihtiyacı olan üyelerimize vereceğiz. Görüldüğü gibi işimizi severek ve büyük bir aşkla yapıyoruz”.

 Birliğin Tarsus’taki üyelerinin hepsi ağız ve söz birliği yaparak Mehmet Akdoğan’a 15 Ocak 2023 tarihinde yapılacak olan genel kurulda Tam Destek sözü verdiler.


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)