İçel Sanat Kulübü ‘’Babalar Günü’’ Karma Resim Sergisini Açtı

0

İçel Sanat Kulübü ‘’Babalar Günü’’  Karma Resim Sergisini  Açtı

Mersin- İçel Sanat Kulübü, Babalar Günü  münasebetiyle  Sekiz resim sanatçısının eserlerinden  oluşan  sergi açtı. Sergi  17 Haziran 2023 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Camişerif Mahallesi Sanat Sokağında bulunan içel sanat kulübünde açılan  karma resim sergisine sergide eserleri  bulunan Erdinç Saraç, Hasan Canel, Kemal Uğur, Tahsin Yagucmen, İlter Eker, Ömer Özgen, Recep Göçer ve Yılmaz Uçak ve  davetliler katıldı.

İçel Sanat Kulübü  Başkanı Fatih Alkar’ın  açılış konuşmasının ardından babalar günü vesilesiyle açılan sergiye  eserleriyle katılım sağlayan sekiz resim sanatçısına gül takdim edildi. Resim sergisinde ahşap oyma sanat ustası Hasan Canel'in sergi esnasında yontu çalışmasına devam etmesi ilgi odağıydı.

12 Haziran’da açılan sergi  17 Haziran 2023 tarihine kadar sanat severlerin ziyaretine açık olacak.

ŞAİR FİLİZ DAŞ,  İÇEL SANAT KULÜBÜ BABALAR GÜNÜ KARMA RESİM SERGİSİ'Ni  ZİYARET  ETTİ


Resim sergisini  ziyaret eden  şair Filiz Daş, Babalar Günü  münasebetiyle açılan sergiyle ilgili olarak  yaptığı açıklamada ‘ilham veren duygu dolu tablolarıyla sergiye katılan  resim sanatçılarını ve  İçel  Sanat Kulübü Başkanı  Fatih Alkar ve başkan yardımcısı  ve aynı zamanda İSK Dergi Genel Yayın Yönetmeni olan Baha Akıner’i  bu etkinliklerinden dolayı tebrik ediyorum dedi.

Filiz Daş ‘’Sanatçılarımızın etkileyici çizimlerine yükledikleri konularla sanat dünyasına kazandırdıkları eserlerin değer bilen ellerde, değer bulmasını ümit ediyorum. Duygunun tuvalde desen desen, renk renk ete kemiğe bürünmüş hâlini görmeye değerli sanatçı dostlarımıza verdiğim atölye ziyareti sözünde devam edeceğiz inşallah. Bu vesileyle sergiye zarafet katan ressamlarımızın kıymetli eşleriyle tanışmaktan ayrıca mutluluk duydum.

Katıldığım çeşitli programlarda okuduğum şiirlerin isimleriyle hitap edilmek beni çok duygulandırdı. Bu bana Allah'ın lütfu, zira o güzel yüreklerde iz bırakabilmek bambaşka bir duygu. Dilerim lâyık gördüklerine hep lâyık olabilmem ümidiyle nazik davetleri ve ruhu sarıp sarmalayan insanüstü nezaketlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Böyle anlamlı bir günde aralarında bulunmaktan büyük onur duydum. Bir kez daha eli / yüreği öpülesi kıymetli babaların, baba adaylarının, o duyguyu yaşayanların babalar gününü can-ı gönülden kutluyorum’’ dedi.


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)