"ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVAALANI HAYIRLI OLSUN"

0


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’in Tarsus ilçesinde yapımı tamamlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Havalimanımız, yolcu taşımacılığının yanı sıra bölgemizin ihracatında da çarpan etkisi yapacak. Adana ve Mersin ile birlikte Akdeniz bölgesinin tamamının kalkınmasında lokomotif rolü üstlenecek böyle bir eseri ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Havalimanımız, yolcu taşımacılığının yanı sıra bölgemizin ihracatında da çarpan etkisi yapacak. Mersin Limanı, Mersin ve Adana Organize Sanayileri, İskenderun Körfezi Sanayi Tesisleri, Yumurtalık Serbest Bölgesi gibi sanayi ve ticaret bölgelerinden gelen ürünleri buradan tüm dünyaya göndereceğiz. Hem Adanalı hem Mersinli vatandaşlarımız, çok kısa sürede bu eserin ne kadar isabetli bir yatırım olduğunu göreceklerdir. Havalimanımız,  bölgedeki işletmelerimizi daha geniş pazarlara açarak, şirketlerimizin ihracat potansiyellerini ve rekabet gücünü artırarak, acil ve kritik malzemelerin teslimatının süratle yapılmasını sağlayarak, velhasıl birçok hususta ticaretimizin gelişmesine, tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesine, ekonomik hayatın güçlenmesine yardımcı olacaktır. Çukurova bölgemizin ürettiği tarım ürünleri artık gecikmeksizin, bozulama riski olmadan müşterilerine kolayca ulaştırılabilecek. Adana ve Mersin ile birlikte Akdeniz bölgesinin tamamının kalkınmasında lokomotif rolü üstlenecek böyle bir eseri ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Bu büyük eserin inşasında emeği geçenleri tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CUMHURBAŞKANLIĞI

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)