Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Teke, "İhracatın kg başına değeri düştü.”

0

 


Tarsus Ticaret Borsası olağan yönetim kurulu toplantısında 6 aylık ihracatı değerlendirdi,” İhracatın kg başına değeri düştü.”

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke’nin başkanlığında gerçekleşen toplantıda Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Gürbüz, İlhan Titiz ve Ayhan Bayram gündem sonrası TİM ‘in açıkladığı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisinin Ocak-Haziran 2024 arası açıkladığı verilerine değinilen toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, “Kur politikası, küresel resesyonun yol açtığı sert rekabet ortamı, pazar kaybetmemek için yapılan fiyat savaşları, mevsimsellik ve ucuz ürünlere yönelme nedenleri ile yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2 artan ihracatımız da kg başına değerde önemli oranda geriledi. “ ifadesinde bulundu.


İhracatın kg başına değerinin gerileyerek 1,57 dolardan 1,42 dolara indiğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, “Daha fazla mal üretip, daha fazla çalışıp, daha fazla enerji ve hammadde tüketip daha az kazanıyoruz. Kısacası kas gücüne dayalı üretim yaparak çalışıyoruz. İhracatçılar için marka olmak ve marka bilinci oluşturmanın önemli bir öncelik olma noktasına gelmesi gerekiyor. 'Bunun için çok daha fazla Ar-Ge ve marka yatırımı yapılması gerektiğini hepimiz artık biliyoruz. Ar-Ge, bir maliyet değil, şirketin geleceğine yönelik yatırımdır. Marka ise rekabet avantajı katan en önemli maddi olmayan değerdir.

Ar-Ge dediklerinde onun ne olduğunu sorgulamadık, marka dendiğinde “Ne yapacağım markayı? Ben

Para kazanıyorum” demek yeterli idi. Bugün artık bu konuda ciddi bir bilinç oluşturulması önem arz ediyor. Çünkü bugün giderek ciddi bir şekilde acımasızca gelişen rekabet ortamında artık markalarımız olmak zorunda.” İfadelerinde bulundu.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)